Geslaagde uitrol

Het had wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is het toch helemaal gelukt. Multivers draait op een Windows SBS-2011 server, alle clients zijn geïnstalleerd en kunnen printen op de bestaande 24-naalds factuurprinter waar geen correcte driver voor was te vinden. Althans geen driver die het bestaande formulier intact wist te houden. Dat vind ik overigens nog steeds een vreemd verhaal, dat wisselen van printer

(en dus driver) een formulier definitie aanpast en onklaar weet te maken. De decimalen vielen er gewoon af. Fomuliergrootte aanpassen hielp dan niet meer om ze weer terug te krijgen. Uiterst merkwaardig. In ieder geval vind ik de manier waarop Multivers met de Gupta formulierdefinities en printers in een windowsomgeving samenwerkt vreemd en ondoorzichtig. Ik krijg ook niet echt de vinger op de zere plek. Is het Windows, drivers, Gupta? Waarom doet Multivers als je print een update van de formulierdefinitie? In ieder geval als je van printer wisselt. Voor mij een traject van trial and error, maar de aanhouder wint. En daar ben ik dan toevallig weer heel goed in.


Dit was een project met veel angels en voetklemmen. Meerdere vreemde en onverwachte problemen moeten oplossen met externe leveranciers waar ik ze niet verwacht had. Daar zitten voor mij dan heel wat onfacturabele uren in, maar toch voel ik me uiteindelijk winnaar. Yes, I make IT work!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *